King of Roofs - Suomen paras kattoasentaja

“King of Roofs” -kilpailussa valitaan Suomen paras kattoasentaja. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Monier Partner Clubiin kuuluvat kattoasennusliikkeet ja valinta tehdään vuoden aikana toteutetun kattotyön pohjalta. Eliittikatot Oy on voittanut kattojen kuninkuuden jo kolmena vuotena.

King of Roofs 2019

historiallisen, suojellun talon kattoremontti

King of Roofs 2019 -kilpailun voittanut remonttikohde on Ruotsinpyhtään Ruukin alueella sijaitseva, vuonna 1806 rakennettu upea Vaasanlinna. Se on toiminut aikoinaan panimona, viinanpolttimona sekä leipomona. Myöhemmin talo on muutettu asuinkäyttöön ja se on korjattu perusteellisesti vuonna 1947 Alvar Aallon piirustusten mukaan.

Kattoa uusittaessa vanha pärekatto jätettiin pääosin paikoilleen. Katossa oli aika paljon painumia ja niitä korjattiin uusilla lautarakenteilla.

Aluskatteeksi valittiin BMI Icopalin TarraPolar-kermi. Suojellun rakennuksen vesikatteeksi Museovirasto hyväksyi BMI Ormaxin savitiilen Vittinge T11.

King of Roofs 2019 voittajakohde - Eliittikatot Oy
King of Roofs 2019 voittajakohde ennen kattoremonttia - Eliittikatot Oy
King of Roofs 2019 -voittajakohde kattoremontin jälkeen - Eliittikatot Oy

King of Roofs 2017

yleisön ykkönen

Vuonna 2017 King of Roofs -kilpailu käytiin A-lehtien ja Ormaxin järjestämässä äänestyksessä. Suomalaiset äänestivät vuoden kattojen kunkuksi Eliittikatot Oy:n, joka sai peräti 51 prosenttia äänistä. Remonttikohteena ollut perinteikäs suomalainen koti sai omistajan toivoman upean Ormax-tiilikaton suojaamaan sitä seuraavat vuosikymmenet.

Voittajakohde

 • Talo on rakennettu v. 1915. Talon tupa ja kaksi kamaria ovat peräisin 1800 -luvulta. Talon on rakentanut nykyisen asukkaan Sinikka Kurrin isän Esko Kiisselin isä Tuomas Kiisseli vaimonsa Iidan kanssa.
 • Talon vanha isäntä Esko muisteli ennen sotia tehtyä kattoremonttia. Silloin päreiden päälle asennettiin Viipurin Sementtivalimon valmistamia betonitiiliä.
 • Katto palveli hyvin yli seitsemän vuosikymmentä. Esko Kiisseli oli kuitenkin päättänyt, että ennen kuin hänestä aika jättää, katto on uusittava. Ja kattohan uusitiin, parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nyt jo edesmenneen, yli ysikymppisen Eskon testamentti jälkipolville oli jämäkkä:
  Olen niin iloinen, että sain tämän kattoremontin tehtyä. Ei pääse kukaan sanomaan, että Esko jätti talon rempalleen!
King of Roofs -voittajakohde 2017

King of Roofs 2014

Tuomariston perustelut

”Voittajakohde oli hyvä esimerkki haastellisesta monimuotoisesta katosta, jonka toteuttaminen on vaatinut tekijältä laajaa ammattitaitoa, tarkkuutta ja huolellisuutta.”

Voittajakohde

 • Länsi-Vantaalla sijaitseva, 1980-luvulla rakennettu omakotitalo. Noin 400 m2 katto, jossa toistakymmentä lapetta sekä kattolyhtyjä.
 • Sai haalistumattomattoman Ormax Protector + -betonitiilikaton. Sen erikoispinnoite hylkii likaa ja kasvillisuutta sekä suojaa UV-säteilyltä.
 • Kuukauden kestäneessä remontissa vanha katto purettiin, välipohjan kastuneet eristeet vaihdettiin ja eristystä lisättiin.
 • Alakatteeksi asennettiin hengittävä Divoroll Top Ru, joka ei päästä vettä ulkoa sisään, mutta hengittää sisäisen höyryn ulos.
 • Katto sai myös uudet pellitykset sekä sadevesijärjestelmän. Uusi kattorakenne on tuulettuva.
 • Kohteessa työskenteli neljä huippuasentajaa Eliittikatoilta.

Katso upea tiilikaton tarina -video vuoden 2014 voittajakohteesta

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi YouTube-videon.

King of Roofs 2014 -voittajakohde kuvina

King of Roofs -voittajakohde 2014

King of Roofs -voittajakohde 2014

King of Roofs -voittajakohde 2014

King of Roofs -voittajakohde 2014

King of Roofs -voittajakohde 2014

King of Roofs -voittajakohde 2014

Tiedätkö kotisi katon kunnon?

Usein katon kunnon arviointi jää katolla viivähtäväksi katseeksi. Katto on paljon muutakin kuin ulos näkyvä pinta: Talon yläpohjan täytyy toimia kokonaisuutena oikein, jotta sen alla voidaan hyvin. Katon tuulettuvuus, kondessiveden poisjohtaminen ja katon rakenteet ovat jopa tärkeämpiä kuin katemateriaalin pinnan kunto.

Siksi katto kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella pintaa syvemmältä. Me löydämme myös katon piilevät ongelmat.

Tilaa maksuton katon kuntokartoitus nyt!

Ilmainen katon kuntoarvio, katon kunnon tarkastaminen - Eliittikatot Oy
RALA Luotettava Kumppani Suomen Vahvimmat Kauppalehden Kasvuyritys Kauppalehden Menestyjäyritys AA-luottoluokitus Bisnode - Lowest Credit Risk King Of Roofs 2019