eliittikatot on turvallinen

Panostamme vahvasti remonttikohteen ja työntekijöidemme turvallisuuteen työn jokaisessa vaiheessa mm. henkilökohtaisilla suojaimilla, telineillä sekä jatkuvalla koulutuksella. Turvallisen katon lisäksi myös sen teettäminen Eliittikatoilla on turvallista - purkutyöstä alkaen!

varttikaton uusiminen - näin etenee mineriittikaton asbestipurkutyö

mikä on varttikate?

Varttikate, mineraalikate, asbestikatto - Eliittikatot Oy

Minertiittikatto eli ns. varttikate on tyypillinen asbestia sisältävä rakennusmateriaali. Terveydelle vaarallista asbestia on voitu käyttää rakentamisessa ennen vuotta 1993, jolloin sen uuskäyttö kiellettiin Suomessa.

asbestikatosta nykyaikaan

Varttikaton eli mineraalikaton saneeraus - Eliittikatot Oy

Rakennusten purku- ja peruskorjaustöissä asbestin kanssa joudutaan tekemisiin vielä tänäkin päivänä. Asbestipitoisista varttikatoista saadaan nykyaikaisia pelti- tai tiilikattoja turvallisesti vain oikeilla menetelmillä.

Varttikatteen purku alkaa huolellisella suojauksella

Asbestipurkutyön suojaus varttikaton saneerauksessa - Eliittikatot Oy

Ennen varsinaisen purkutyön aloittamista on tarpeellista suojata ympäröivä alue pressuilla. Tämä helpottaa jälkisiivousta.

putoamissuojaukset telineillä

Putoamissuojaukset telineillä.

Työntekijöiden putoamissuojaus hoidetaan pääsääntöisesti telineillä.

asianmukaiset varoitukset ja ilmoitukset

Asbestipurkutyön varoitukset ja ennakkoilmoitukset.

Työmaalla, jolla puretaan asbestipitoista materiaalia, on oltava asianmukainen varoitus. Purkutyömaasta ja –menetelmästä on tehtävä ennakkoilmoitus aluehallintovirastoon.

asbestipurkutyö vaatii koulutuksen

Asbestipurkutyö on luvanvaraista erikoisosaamista.

Asbestipurku on erikoisosaamista ja sitä saa tehdä vain asbestipurkutyövaltuutettu urakoitsija. Mineriittikatteen purkuun osallistuvilta työntekijöiltä vaaditaan hyväksytty asbestipurkutyökoulutus ja työhön soveltuva terveydentila. Mineriittikaton purkutyö edellyttää asianmukaisia suojaimia ja tehokkaita pölynhallintalaitteita.

Olemme Aluehallintoviraston valtuuttama asbestiurakoitsija. Valtuutusta koskevat tiedot ovat asbestipurkutyöluparekisterissä numerolla ASBYRI-000558.

huolellista ja siistiä purkutyötä

Varttikaton saneeraus - Asbestipurkutyö.

Katto- ja ulkoverhoustöissä asbestia sisältävä rakennusosa irrotetaan kokonaisena. Irrottamisvaiheessa syntyvä pöly poistetaan imurilla, joka on koko purkutyön ajan purkukohteessa. Levyt irroitetaan katolta ehjänä ja niputetaan pakkaamista ja poiskuljetusta varten. Toinen vaihtoehto on säkittää levyt katolla ja siirtää nosturilla suoraan jätelavalle.

tiivis paketti on turvallinen poiskuljetettava

Asbesti pakataan suursäkkiin.

Levyt voidaan pakata suursäkkiin tai aluskatteesta tehtyyn tiiviiseen pakettiin. Asbestijätettä sisältävä paketti on merkittävä asianmukaisella varoitusteipillä.

asbestijäte hävitetään huolellisesti

Asbestijätteen hävitys katon saneerauksessa.

Lopuksi pakkaukset siirretään nosturilla jätelavalle ja kuljetetaan jäteasemalle, joka vastaanottaa asbestipitoista purkujätettä.

Tiedätkö kotisi katon kunnon?

Usein katon kunnon arviointi jää katolla viivähtäväksi katseeksi. Katto on paljon muutakin kuin ulos näkyvä pinta: Talon yläpohjan täytyy toimia kokonaisuutena oikein, jotta sen alla voidaan hyvin. Katon tuulettuvuus, kondessiveden poisjohtaminen ja katon rakenteet ovat jopa tärkeämpiä kuin katemateriaalin pinnan kunto.

Siksi katto kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella pintaa syvemmältä. Me löydämme myös katon piilevät ongelmat.

Tilaa maksuton katon kuntokartoitus nyt!

Ilmainen katon kuntoarvio, katon kunnon tarkastaminen - Eliittikatot Oy