Katon ja ulkoverhouksen asbestipurku

Eliittikatot on turvallinen

Panostamme vahvasti remonttikohteen ja työntekijöidemme turvallisuuteen työn jokaisessa vaiheessa mm. henkilökohtaisilla suojaimilla, telineillä sekä jatkuvalla koulutuksella. Turvallisen katon lisäksi myös sen teettäminen Eliittikatoilla on turvallista - purkutyöstä alkaen!

varttikaton purku ja uusiminen
näin etenee mineriittilevyjen purku

mikä on varttikate tai mineriittikatto?

Varttikate, mineraalikate, asbestikatto - Eliittikatot Oy

Minertiittikatto eli ns. varttikate on tyypillinen asbestia sisältävä rakennusmateriaali. Terveydelle vaarallista asbestia on voitu käyttää rakentamisessa ennen vuotta 1993, jolloin sen uusiokäyttö kiellettiin Suomessa. Varttikatto oli suosittu etenkin 60-70-luvuilla.

asbestikatto nykyaikaan

Varttikaton eli mineraalikaton saneeraus - Eliittikatot Oy

Rakennusten purku- ja peruskorjaustöissä asbestin kanssa joudutaan tekemisiin vielä tänäkin päivänä. Asbestipitoisista varttikatoista saadaan nykyaikaisia pelti- tai tiilikattoja turvallisesti vain oikeilla menetelmillä.

Varttikaton purku alkaa huolellisella suojauksella

Asbestipurkutyön suojaus varttikaton saneerauksessa - Eliittikatot Oy

Ennen varsinaisen purkutyön aloittamista on tarpeellista suojata ympäröivä alue pressuilla. Tämä helpottaa jälkisiivousta.

putoamissuojaukset telineillä

Putoamissuojaukset telineillä.

Työntekijöiden putoamissuojaus hoidetaan pääsääntöisesti turvallisilla telineillä.

asianmukaiset varoitukset ja ilmoitukset

Asbestipurkutyön varoitukset ja ennakkoilmoitukset.

Työmaalla, jolla puretaan asbestipitoista materiaalia, on oltava asianmukainen varoitus. Purkutyömaasta ja –menetelmästä on tehtävä ennakkoilmoitus aluehallintovirastoon.

asbestipurkutyö vaatii koulutuksen

Asbestipurkutyö on luvanvaraista erikoisosaamista.

Asbestipurku on erikoisosaamista ja sitä saa tehdä vain asbestipurkutyövaltuutettu urakoitsija. Mineriittikatteen purkuun osallistuvilta työntekijöiltä vaaditaan hyväksytty asbestipurkutyökoulutus ja työhön soveltuva terveydentila. Mineriittikaton purkutyö edellyttää asianmukaisia suojaimia ja tehokkaita pölynhallintalaitteita.

Olemme Aluehallintoviraston valtuuttama asbestiurakoitsija. Valtuutusta koskevat tiedot ovat asbestipurkutyöluparekisterissä numerolla ASBYRI-000558.

Asbestinpurkutyöt huolellisesti ja siististi

Varttikaton saneeraus - Asbestipurkutyö.

Katto- ja ulkoverhoustöissä asbestia sisältävä rakennusosa irrotetaan kokonaisena. Irrottamisvaiheessa syntyvä pöly poistetaan imurilla, joka on koko purkutyön ajan purkukohteessa. Asbestipitoiset mineriittilevyt irroitetaan katolta ehjänä ja niputetaan pakkaamista ja poiskuljetusta varten. Toinen vaihtoehto on säkittää levyt katolla ja siirtää nosturilla suoraan jätelavalle.

tiivis paketti on turvallinen poiskuljetettava

Asbesti pakataan suursäkkiin.

Levyt voidaan pakata suursäkkiin tai aluskatteesta tehtyyn tiiviiseen pakettiin. Asbestijätettä sisältävä paketti on merkittävä asianmukaisella varoitusteipillä.

asbestijäte hävitetään huolellisesti

Asbestijätteen hävitys katon saneerauksessa.

Lopuksi pakkaukset siirretään nosturilla jätelavalle ja kuljetetaan jäteasemalle, joka vastaanottaa asbestipitoista purkujätettä.

onko kodissasi asbestikatto, Tiedätkö katon kunnon?

Huolestuttaako varttikaton purku? Hoidamme varttikatteen nykyaikaiseksi pelti- tai tiilikatoksi turvallisesti, tehokkaasti ja tutkitusti luotettavasti.

Katto kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella pintaa syvemmältä. Me löydämme myös katon piilevät ongelmat.

Tilaa maksuton katon kuntokartoitus nyt!

Ilmainen katon kuntoarvio, katon kunnon tarkastaminen - Eliittikatot Oy
RALA Luotettava Kumppani Suomen Vahvimmat Kauppalehden Kasvuyritys Kauppalehden Menestyjäyritys AA-luottoluokitus Bisnode - Lowest Credit Risk King Of Roofs 2019